"Gala Teatrului Tânăr" Premiază Cea Mai Bună Trupă de Teatru

“Gala Teatrului Tânăr” Premiază Cea Mai Bună Trupă de Teatru

generic viagra in the united states

“Cultura salvează România! Salvaţi Cultura! este sloganul Galei Teatrului Tânăr, din 6 mai 2010. Premiul oferit de Fundaţia Dan Voiculescu Pentru Salvarea României, organizatoarea festivalului, este de 100 000 $ şi va fi al celei mai bune trupe romaneşti de teatru prezente în concurs! Nu rămâne decât să vă înscrieţi, să participaţi şi să câştigaţi! Baftă şi inspiraţie!

prednisone pain relief

gala teatrului tanar,GTT,actori,artisti,regizori,teatru

În 2010 Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va desfăşura, sub sloganul „Cultura salvează România! Salvaţi Cultura!”, cea de-a treia ediţie a premiilor Dan Voiculescu.

Anul acesta premiul va răsplăti ţinerii actori. Vor fi premiate trupe de tineri actori din teatre, trupe particulare, studenţi talentaţi ai Academiei Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Marele premiu, în valoare de 100.000 de dolari, va fi acordat unei trupe romanesti de teatru formată din maximum 7 actori, cu vârstă cuprinsă între 18-35 de ani. Acesta va fi decernat în cadrul unei gale ce va avea loc în data de 6 mai 2010, la teatrul Odeon din Bucureşti şi va consta într-un turneu la cele mai importante Festivaluri de Teatru din Europa (Paris, Londra, Berlin), pentru o perioadă de 3 luni (90 de zile). Spectacolul câştigător va putea avea reprezentaţii în cadrul celor trei Festivaluri de Teatru.

Participanţii, trupe sau tineri actori, se pot înscrie în perioada 5 – 28 Martie trimiţând la adresa de e-mail teatrultanar@fudv.ro, următoarele documente:

- Curriculum Vitae (fiecare membru al trupei)

- Portofoliu

- Detalii despre spectacolul cu care se face înscriere în concurs (distribuţie, regie)

- Înregistrare video: fie a unei interpretări anterioare, fie cu înregistrarea unei repetiţii generale a piesei cu care va intra în concurs trupa participantă

Spectacolul înscris pentru concurs trebuie sa corespunda urmatoarelor genuri : teatru-dans, Comedia Del Arte, teatru-pantomima, coregrafie-cuvant. Participantii pot intra in festival si cu piese si texte personale.

Durata spectacolului nu trebuie să depăşească 60 minute si se va juca in limba romana.
Preselectia trupelor care vor intra in selectia finala se va face in perioada 29 Martie – 2 Aprilie, de catre o comisie formata din specialisti cu experienta in domeniul artistic.
Juriul va fi format din mari personalităţi ale teatrului românesc.

Regulamentul concursului

preluat scenarista

One thought on “"Gala Teatrului Tânăr" Premiază Cea Mai Bună Trupă de Teatru

  1. Cine ne poate spune cu ce se ocupa ILEANA LUCACIU, respectabil critic de teatru azi, la ziarul SAPTAMANA, pe vremuri??? Fac o ampla documentare despre secretele domniei sale si am nevoie de tot ce stiti…

    O mare “luptatoare anticomunista” de azi, Ileana Lucaciu, de la Romania libera, pe vremea cind era la Saptamina era zeloasa in astfel de operatiuni, iar acum se bazeaza pe pretinsul nostru deficit de memorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>