Cum sa faci o laba gustoasa sau Romania este o gluma buna

Initial, ma gandisem sa scriu despre Vanghelie si ultima lui balba televizata “gagle, guagle, gugle, gugal, asa…”. Tare comic este cand se incurca el in vorbe si habar nu are ce culoare are porumbelul care-i iese din gura. Noi doar radem si il batem pe umar cu simpatie. Romanii adora sa rada de politicieni, iar ei adora sa rada de popor. Vanghelie este, alaturi de Becali, unul de care poti sa razi o viata. Dar cainii latra, ursul trece. Voi aminti si despre urs, mai incolo, sau, macar, de mana lui. Pana atunci, intrati la Acspot, ca sa vedeti unde te duce foamea. Sa nu faceti misto de el, pentru ca pare, inca, marcat de eveniment.

Ramasesm la porumbelul lui Vanghelie Cei mai multi zic ca este unul voiajor, bine dresat. Mie imi pare doar o cioara vopsita care se odihneste pe o tufa de Venetia. Trebuie sa recunoastem ca s-a dus dracului pana si mitul nasului care asculta Verdi in singuratate, cufundat in fotoliul mare de piele neagra, dupa ce i-au pupat mana toti mafiotii din lojele inferioare. In Romania, totul vireaza spre derizoriu, iar pofta noastra de a lua totul in ras ne va transforma intr-o gluma de tara. De la hahaitul lui Basescu si dosarul lui Nastase, la sloganurile tip Neti Meir care o da pe Monica, o tura, si o periuta de dinti, contra o semnatura, tot ce ar trebui sa fie serios este bagatelizat, transformat in pamflet, in banc sau in gluma. Suntem glumeti cu totii iar Romania o gluma.

Macar sa fim o gluma buna dar mi-e teama ca suntem una proasta.

Daca mai stiti glume bune sau proaste din politica romaneasca, va astept sa le turnati aici. Fac dictionar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>