Cosul electoral al presedintelui & portretul robot al votantului roman

Scriu acest entry astazi, dupa ce am fost la vot, pentru ca inca mai sper ca romanii, speriati de eventuala furtuna anuntata de meteorologi, vor navali, in urmatoarele 3 ore, in sectiile de votare si vor pune stampila aia micuta pe una dintre listele pentru europarlamentare.
Am fost si am votat. Recunosc, jenat putin de canicula de azi si de privirile ironice ale intelectualitatii romanesti care este pe cale sa hotarasca iarasi soarta tarii prin absenta de la vot, ca nu am strabatut un drum foarte lung pana la scoala din cartier unde era amplasata urna mea. Ce am gasit acolo?! Niste tineri simpatici care cascau de plictiseala si care se inghesuiau sa ma gasesca pe hartiile lor si sa-mi smulga votul multravnit. Pareau prieteni, beau apa minerala si se jucau la telefonul mobil. “A venit multa lume?!” am intrebat eu. “Cam 4 %” mi-a raspuns o domnisoara blonda si foarte sexi, direct in procente. Era pranzul.

Scriu aceste randuri azi, acum, in loc sa–mi iau iubita in brate si sa fac nebuneste dragoste cu ea, sub obladuirea aerului conditionat, pentru ca tocmai l-am vazut pe Basescu pe Realitatea, facand baie de multime la hypermarket, intr-o neobosita campanie electorala (cum nu se face, prieteni, in ziua votului). M-am gandit ca acest om este in stare de absolut orice pentru a-si atinge scopul si m-a apucat, brusc, marea lehamite. Intre timp, si Geoana are o mare problema cu CSAS-ul, fix azi. Mai ramanea ca EBA sa aiba nunta tot azi si era tacamul complet. Chiar sa fim noi, romanii, atat de ingrozitor de prosti?!Romani, romanii sunt atat de ingrozitor de prosti? Sa-mi dati un SMS cu raspunsul, pls!

De ce inca mai scriu despre alegeri si despre faptul ca ar trebui sa te urnesti, vecine, prietene, dusmanule, indiferentule, si sa mergi la vot? Pentru ca evenimentul zilei a facut portretul robot al votantului roman. Vezi daca iti seamana:
“Vârstnicii, persoanele cu un nivel de educaţie scăzut şi bărbaţii au fost cei mai interesaţi să îşi aleagă europarlamentarii, după cum arată datele furnizate de INSOMAR, la comanda Realităţii TV.”

Daca nu iti seamana, fii sigur ca acest om, descris mai sus, este cel care iti va hotari soarta pentru inca 5 ani! Si eu ce vina am?! Andaa, hai sa fecem dragoste! Iar o sa ramanem cu Basescu pe cap.

8 thoughts on “Cosul electoral al presedintelui & portretul robot al votantului roman

 1. Pingback:   ALEGERI EUROPARLAMENTARE - Haideti la vot! — Nasii

 2. Intelectualii e scarbiti.

  Si-au luat-o in barba cu Cosntantinescu, apoi au asistat la moartea PNTCD-ul.

  Monarhia acum incearca sa coata capul neinspirat prin Duda, fost prezentator de stiri TV.

  Intelectualii au vrut sa schimbe destinele tarii in trecut. Acum au de ales intre mai multe rele.

  Nici nu stii cat de greu este sa identifici raul cel mai mic zilele astea …

 3. Numai citind printre randuri profilul votantului publicat din EVZ, ma iau fricile si gandurile reflectand la viitorul acestei tari.
  Voi merge la vot cu speranta ca buletinul meu va aduce o schimbare in bine pentru tarisoara noastra.

 4. nu mai e in trend sa fii intelectual scarbit, cand portretul votantului roman devine cel de mai sus. cu alte cuvinte, eu – intelectualul – scarbit fiind, sa ii las pe “vârstnicii, persoanele cu un nivel de educaţie scăzut” sa imi hotarasca soarta? cam cum dracului vine asta?! daca nu ar merge nimnei la vot, ar mai fi cum ar mai fi, dar uite ca se duc… ai solutie??? monarhia? alexandru, l-am votat pe constantinescu. in afara de poveste aia cu Rona nu prea s-a auzit de realizarile lui. corect?!

 5. multumesc pentru sustinere, intelectual Cosmin:) eu am votat. sa-mi arati degetul cand te intorci. la arabi, asa se face, ca sa nu existe fraude; se inmoaie degetul intr-un fel de hena care nu se poate sterge in acea zi… :)

 6. Constantinescu ca om politic s-a dovedit un dezastru.

  Ar fi dorit mai mult bun simt si grad de auto-evaluare din partea unor tipi “cu carte”.

  Vezi Oprescu, un preferat al vostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>