Pe cine sa votez la europarlamentare? Pe Elodia sau pe Renate Weber?

Pariurile politice ar imbogati, cu siguranta, destui romani. Mai ales, la alegeri. Nu la cele libere, la celalalte, impuse. Potul cel mare ar fi, aproape intotdeauna, la Vanghelie despre care toti cred ca, daca ar fi citit macar o carte la viata lui, acum ar fi fost cel putin presedintele Romaniei. Eu cred exact pe dos: ca daca ar fi ajuns la momentul in care sa-si fi dorit sa citeasca o carte, cu siguranta nu ar mai fi auzit nimeni de el. Perlele l-au facut celebru. Imi aduc aminte ca eram in State cand am primit, niste zile la rand, de la aproape toti amicii mei din tara, spamuri cu cele 5 minute de injuraturi ale lui Becali incasate de tipul de la Antena si gafa “care este” a lui Vanghelie de la emisiunea cu bile a lui Turcescu. Arogante, cum se mai zice… Televiziunile i-au facut vedete pe Vanghelie si pe Becali. Sunt om de televiziune, stiu cu ce se mananca televiziunea, cu ce se digera si cu cu ce se vomita. Stiu cum “se fac” vedetele. Ce ar fi insemnat pentru romani Irinel Columbeanu sau Tolea, fara sa trebuiasca sa se sinucida in direct, daca nu ar fi fost telenovelele lor sufocante?! Televiziunile au nascut VIP-urile cele mai hidoase din istoria moderna a lumii. Dar sa nu divagam! Sunt alegeri libere in Romania si istoria lumii va trebui sa mai astepte. Sa mai astepte sa incapem in ea…

Iata ca, acum, oamenii de televiziune refuza sa mearga la vot. Nu sunt blazati. Nu sunt lenesi, nu sunt frondisti. Se tem de fraudarea alegerilor? Noo. Nu mai vor sa calce in rahat de caine cand coboara din masina, nu mai vor sa schimbe arcurile la aceeasi masina din cauza gropilor, nu mai vor sa mearga cu masina la spalatorie, din doua in doua zile, nu mai vor sa auda cat costa votul in roni. Toate astea pentru ca in Romania este praf mult, sunt rahati de caine, gropi si, cat de curand, vor fi si tantari. Nu mai zic de canicula… In Romania va fi canicula si asta va fi absolut ingrozitor, domnilor din mass-media. Uneori, va mai fi cate un “vartej” de 10-20 de minute care va ingheta circulatia, camerele de luat vederi si viata din noi. Stire de stire si vartejele astea…

Pe cine sa votam, atunci, ca sa nu mai fie praf, gropi, canicula si varteje? Pe cine ne-au tot aratat televiziunile in decursul timpului. Pe Becali, Nikita, Vanghelie, Monica Columbeanu, Basescu, Tolea, Eba si, fireste, pe Elodia! Daca, in Romania, tot este posibil ca un mort si ingropat sa ia carnet de sofer, de ce sa nu o votam pe Elodia la europarlamentare?! Despre ea stim, cu totii, mai multe decat vom sti vreodata despre Renate Weber, de exemplu.

Pun pariu si as si castiga ca, daca pe listele de vot ar fi numele Elodiei, ea ar fi europarlamentar post-mortem, inaintea tuturor, chiar si a EBA-ei.

Dar, daca tot am scris despre Renate Weber, pot sa recunosc ca a fost si ea luata la ochiul meu critic, alaturi de ceilalti candidati. Recunosc ca nu stiam mare lucru despre ea. De ce as vota o lista pe care sa fie numele ei? Nu are 1,80 inaltime, nu are proprotiile de trafor pentru concursurile de miss, nu are nici varsta si nici chipul “de vrajeala a europarlamentarilor”, cum ar considera Becali ca este necesar ca sa castige alegerile o femeie. Uite de ce as vota-o pe Renate Weber! Pentru ca este in stare sa ii ia de guler pe baietii cu gulere spalate si sa dea cu ei de peretii Parlamentului European.

Ma intreb de ce nu stiam nimic despre Renate Weber si stiam atatea despre Tolea, eu nefiind un fan al OTV-ului. Deloc. Mi-as dori sa-mi raspunda acei oameni de televiziune care refuza sa mearga la vot pentru ca… nu stiu de ce. Oricum eu voi vota cu Andaa. Ea este vedeta mea.

Stai sa vad ce zice Crin Antonescu la Antena 3!

5 thoughts on “Pe cine sa votez la europarlamentare? Pe Elodia sau pe Renate Weber?

  1. Pingback: jurnal acspot » Blog Archive » Blazare?

  2. Pingback: Romani, vreti sa iesiti din criza? Mergeti la vot! « Solutii de criza

  3. alex, l-a vazut. si el este de acord, in forul lui interios, cu faptul ca votul popular poate schimba starea unei natii dar nu este in trend sa recunosti asta, cam ce ar zice badea sa-l auda ca merge duminca la vot?!:)

    in ceea ce priveste entuziasmul… vreau sa ma imbogatesc si sa te insotesc la sonar pe banii mei. in actuala oranduire sunt sarac, vreau sa o schimb si sa ma imbogatesc, conform statisticilor.

    glumesc. ideea este cea pe care i-o expuneam si lui ciutacu. baserscu presedinte inseamna dictatura. singurul care are sanse sa-l surclaseze este antonescu. simplu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>