Andaa implineste azi 1 an…

…de cand scrie pe acest blog, de cand poarta hainele regelui. Uneori, se despoaie, isi arunca o plasa de pescuit pe ea si iese in oras in huiduielile locuitorilor cetatii. Mamele acopera ochii copiilor, nevestele arunca in fata barbatilor restul de bere din halba, adolescentii aluneca pe propriile bale ca pe coji de banane, primarul face repede o sedinta si cheama fortele de ordine, pompierii, hingherii, iar politia se sesizeaza din oficiu.

Andaa trece pe tocurile ei inalte ca pe arcuri, cu zambetul pe buze si sfarcurile saltandu-i la fiecare calcatura, saluta trecatorii zambind, uneori cu o lacrima in coltul ochiului sau in hohote de plans. Poate fi fericita, trista, entuziasta, nervoasa, poate fi oricum. Isi permite. Ea este exact «cum este». Voi cum sunteti ? Poate este cazul sa va intrebati.

Medici, psihologi, profesori, hackeri, preoti, mecanici, constructori, scriitori, actori, sportivi si alti artisti, studenti, someri, mineri, putori sau oportunisti, oameni de bine, hoti de buzunare, rockeri, puscariasi, doctori docenti, afaceristi sau muncitori necalificati, sute si mii de barbati, femei simpatice si fara prejudecati vorbesc in fiecare zi cu Andaa, o citesc pe Andaa, ii scriu si ii cer sfaturi.

De un an, ea va lasa sa ii faceti disectii si trepanatii pe creier, sa o scalpati si sa o despielitati, fara sa ceara nimic in schimb. Va arata ce vreti sa vedeti si ce nu vreti. Largeste gaura cheii pentru toate dioptriile, apoi deschide usile toate, ferestrele, isi desface coapsele si va intreaba ce aveti voi in plus, ce aveti in minus, ce nu aveti deloc. Este ceva ce ii reprosati ? Este ceva ce doriti de la ea si nu v-a oferit inca ? Nu este suficenta sinceritatea maxima si o viata care va sta la dispozitie ? Puteti invata ceva de aici. De exemplu, cum se simte un om lipsit de ipocrizie si prejudecati.

Andaa este iubita mea. Indubitabil. Nu v-am furat-o pentru ca nu a fost niciodata a voastra. Ea nu apartine nimanui. Nici macar ei-insisi. Nu are proprietati si nu este o proprietate. Este un om liber care isi asuma libertatea. Andaa nu are granite si tarmuri, garduri si bariere. Este dincolo de ele si peste tot. Decalogul ei are trei cuvinte : « primum non nocere ». Suficient, nu ?!

La Multi Ani, Andaa, baby ! Scrie si lasa-te iubita !

Adaam

Elton John Candle in the wind/goodbye english rose

5 thoughts on “Andaa implineste azi 1 an…

  1. La multi ani,draga andaa… … …
    adaam,ma bucur.chiar as fi facut o depresie daca renunta andaa.
    bine ca ne-ai amintit…………….
    andaa,
    la anu’ nu mai uit ziua ta…

  2. ieri m-a facut praf monroe. si canapeaua ei alba pe care nu a mai apucat sa o scoata din tipla. praf si pulbere, dragii mei… an american beauty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>